PAZARLAMANIN TÜM HARFLERİ BİRLEŞSİN!

21 Temmuz, 2006

Kolesterol Savaşları: Benecol ve Danacol!

Daha genç yaşında 255 kolesterole sahip bir insancık olarak, tükettiğim gıdalardaki yağın türü ve miktarı beni birinci dereceden ilgilendiriyor. Bu haberi de görür görmez hemen ekrana yapıştım:

Her türlü gıda türünde türlü türlü markalarıyla oradan oraya yayılan Ülker, 'düzenlediği bir basın toplantısıyla kolesterolü düşürmek ve kontrol altına almak konusunda tanınan Benecol?ü 20 ülkeden sonra Türk tüketicisiyle buluşturduğunu' duyurmuş. Ne güzel değil mi? Hemen koşalım markete... Ama o da ne! Danone de hemen ertesi gün basın toplantısını patlatıyor ve o da biz sağlık düşkünü tüketiciler için Danacol'u sunmaya hazır olduğunu açıklıyor!!!

Görünüşe bakılırsa bu da en kısa zamanda
Prebiyotikler hikayesine dönüşebilir... Zira yoğurt, yoğurt içeceği, süt ve margarinden oluşan ürün yelpazesiyle Ülker Kalbim Benecol?ün her gün düzenli tüketildiğinde, kandaki iyi kolesterolü etkilemeden, kötü kolesterol seviyesini 2 haftada yüzde 15?e varan oranda düşürdüğü iddia ediliyor. Ayrıca Türk Kalp Vakfı'ndan da onaylı. Aynı şekilde; az yağlı sütlü bir ürün olan Danacol?ün içerisindeki bitkisel sterollerle kolesterolün bağırsakta emilimini azaltarak, kolesterol seviyesinin düşmesini sağladığı belirtiliyor. Cidden içindeki katkılar çok zararlı değilse, ne mutlu bize ,ama yine söylüyorum, bu rekabet de Prebiyotik ürünlerin şimdiki durumuna dönüşecek gibi...


(Marketing Turkiye'den alıntılar yapılmıştır)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home