PAZARLAMANIN TÜM HARFLERİ BİRLEŞSİN!

21 Temmuz, 2006

İnanan var mıydı?

(http://www.sabah.com.tr/gun120.html)
Yalancılığın bu kadarı, saflığın o kadarı... Bir de pazarlamacılara 'yalancı' derler.



Zıplama günü bir yalanmış

İnternetteki sitesinde kendini Prof. Niesward olarak tanıtan Alman sanatçı Lauschmann, binlerce kişiyi kandırdı. Küresel ısınmadan kurtulmanın yolunun zıplamak olduğunu söyleyen çılgın sanatçı birçok insanı zıplattı.
İnternette kurduğu sitede binlerce kişiyi 20 Temmuz'da zıplamaya ikna eden auschmann, bu oyuna 2005 yılında başladı. Sanatçının yakın çevresini kandırmak üzerine başlattığı proje kısa sürede Avustralya'dan Amerika'ya, İsviçre'den Türkiye'ye kadar bir çok ülkede destekçi buldu. Bazı bilim adamları aynı anda bu kadar çok kişinin zıplamasının dünya için zararlı olabileceğini iddia ederek tartışma platformları oluşturdu. "Treehugger" isimli sitede bir araya gelen bilimadamları, dünyanın yörüngesinin değişmesinin ölümcül zararları olabileceğini söyledi.

İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya gelen çevre gönüllüleri, merkez Avrupa için karar verilen 12.39'da Lozan'lılarla birlikte zıpladı. Lauschmann'ın internet sitesinde yer alan iddiaya göre, 600 milyon kişinin zıplamasıyla oluşacak güç yüklemesi dünyanın yörüngesinden kayma meydana getirecekti. Yeni yörüngeyse, küresel ısınmaya neden olmayacaktı. İnternet sitesine düne kadar kaydolanların sayısı, 598 milyonu bulmuştu.


Neyse hepimize yine de geçmiş olsun diyoruz (ve Swatch'ın "Shake the World" reklamını da hatırlıyor muyuz?!)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home