PAZARLAMANIN TÜM HARFLERİ BİRLEŞSİN!

21 Temmuz, 2006

Laklaktan Kaçmanın Yolları



Noah Kagan'dan faydalı tavsiyeler :)
Bir davete gittiğinizde herkesle "geyik muhabbeti" yapmaktan sıkıldınız mı? "Nasılsınız?" "Çocuklar nasıl?" "Havalar da n'oldu böyle..." Konuşacak doğru dürüst, anlamlı şeyler bulamıyor musunuz? Kagan imdadınıza yetişti! İşte sohbetlerinizi daha ilginç hale getirmenin 10 altın kuralı:

1) Okuyun. Okumanın ufkunuzu genişlettiğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

2) Bu siteleri her gün takip edin: ntvmsnbc,
digg/slashdot/techmeme, popsugar

3)
Detaylar.Birisi size soru sorarken, siz hep ondan detay isteyin. Mesela birisi geçen gün yemek yediğinden bahsettiyse, hemen ne yediğini, beğenip beğenmediğini, nerede olduğunu... sorun. Hem bir gün sizin de oraya yolunuz düşebilir.

4)
Oyun. Sohbetinizi, karşınızdaki yabancıyı tanımak için bir oyun haline getirin. Çok sıkıcı gibi görünen birinin aslında değişik yönleri olduğunu farketmek eğlenceli olacaktır.

5)
İltifatlar. Size birisinin hiç beklemediğiniz bir şey hakkında ama yerinde bir iltifat ettiğini düşünün, ne kadar hoşunuza giderdi! İltifatın etkisini küçümseyemezsiniz.

6)
SGSA. Bilmeyenler için açalım; "Söz gümüşse sukut altındır." Siz kendi maceralarınızı zaten biliyorsunuz ama bu konuştuğunuz insan da bir 40-60 yıl yaşamıştır, ondan da birleyler dinleyin.

7)
Tenisin Kralı. Zaten gittiğiniz mekanlarda beraber olduğunuz insanlarla gidip tanışın ve onlarla konuşun. Tenis klübünde hep gördüğünüz adamla konuşacak ortak konunuz otomatik olarak tenis olacaktır.

8)
Ortak nokta bulun. Evet bu çok klasik oldu, siz de biliyorsunuz zaten, ama hep de işe yarıyor hani.

9)
"Arkadaşa Saldıralım" taktiği. İnsanlarla tanışmanın bir başka güzel yolu da ortak arkadaşların araya girmesidir. Hele de bu yeni insanla beraber yanınızdaki o arkadaşınızı şöyle bir 15 dakika makaraya alırsanız aranızda müthiş bir bağ kuruluyor! :D

10)
Takip etme. Bu daha ziyade iş ile ilgili davetlerde kullanılmalı. Bir konuşmadan sonra hemen onunla bağlantılı başka birine geçin, yani konuşmayı bitirmeyin. Bu sizi sorumluluk sahibi ve sadık gösterir.

Bonus: :)) Gülmeyi, espri yapmayı da eksik etmiyoruz. Yeteneğimiz yoksa, internetten, arkadaşlarımızdan araştırıp malzeme topluyoruz vee yeri geldiğinde de birini patlatıyoruz. Gülmek, insanları rahatlatır, hem de sağlıklıdır :)

Evet bu işin kısa sohbetler yaratma tarafıydı. Haydi bakalım, şimdi sıra büyük sohbetlerde!


orjinal link

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home